Wok är alltid en snabb, god och barnvänlig vardagsmiddag. Ta vilka grönsaker du har hemma, ett tips är att tänka på att ta lite olika färger. Såhär i skördetid finns det ju supermycket färska grönsaker att välja på i affären. Släng i quorn, tofu, kött, kyckling, eller bönor - vad som finns tilgängligt helt enkelt eller vad barnen gillar mest. Servera med ris, mathavre/matvete eller bulgur.
Här hemma blev det en quornwok med de grönsaker vi hade hemma just då.
(Om barnen är ovana vid att äta Quorn kan man alltid säga att det är kyckling, de märker ingen skillnad, jag lovar!)
Här finns receptet om ni vill prova vår wok:
Quornwok med färska grönsaker
Ca 4 pers + nån matlåda
Gör så här
Ta fram quornfileérna på tining en stund innan eller tina lätt i micron.
Sätt ris på kokning. Gör en marinad till quornfileérna.
Marinad - till en 300 g påse quorn behöver du:
0,25 dl olivolja
1 tsk mörk soja
1 tsk mörk balsamvinäger
1 tsk honung
1 tsk riven ingefära eller 1 krm malen
Sesamfrön
Svartpeppar
Salt
Blanda runt allt i en skål.
-------
Strimla quornfilerna i cm tjocka bitar, lägg dem i en påse och häll över marinaden. Kläm lite på påsen så att marinaden blandas runt med bitarna. Låt stå medan du gör följande:
Strimla morötter och paprika och vitkål. Dela blomkålen i små buketter. Woka på medelstark värme i olja tills de börjar mjukna en aning. Lägg i quornbitarna i pannan. Woka en stund tills quornen börjar få lite färg. Innan servering, häll i spenatbladen och rör om en aning tills bladen börjar mjukna lite grann.
Servera med det kokta riset och sweet chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar