
Den här pajen är helt sagolik, särskilt med färska körsbärstomater från trädgården.
Perfekt som den är med en sallad till, eller som en rätt på buffébordet eller i picknick-korgen.
RECEPT FÖR
4 portsionsformar, ca 16 minipajer eller till en stor pajform
Pajdeg
2 1⁄2 dl vetemjöl
75 g Smör
3⁄4 dl Kesella/Kvarg
Fyllning
8-10 st körsbärstomater
3 st ägg
2 1⁄2 dl grädde
1 pkt fetaost
Ngr blad färsk basilika eller 1 msk torkad
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 4 pajformar i portionsformat. Dela tomaterna i halvor.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner basilikan. Tärna eller smula featosten och strö den i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg några tomathalvor i varje.Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min ellr tills ägstanningen är fast.
Tips:
Det är också gott att ha i soltorkade tomater och oliver eller färsk spenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar