Tomat- och fetaostpaj


Den här pajen är helt sagolik, särskilt med färska körsbärstomater från trädgården. 
Perfekt som den är med en sallad till, eller som en rätt på buffébordet eller i picknick-korgen.  


RECEPT FÖR
4 portsionsformar, ca 16 minipajer eller till en stor pajform

Pajdeg 
2 1⁄2 dl vetemjöl
75 g Smör
3⁄4 dl  Kesella/Kvarg

Fyllning
8-10 st körsbärstomater
3 st ägg
2 1⁄2 dl grädde
1 pkt fetaost
Ngr blad färsk basilika eller 1 msk torkad
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här 
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 4 pajformar i portionsformat. Dela tomaterna i halvor.

Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner basilikan. Tärna eller smula featosten och strö den i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg några tomathalvor i varje.Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min ellr tills ägstanningen är fast.

Tips:
Det är också gott att ha i soltorkade tomater och oliver eller färsk spenat. 

Inga kommentarer: