Hösten nalkas och jag börjar att längta efter varma och mustiga soppor. Detta är en lättlagad soppa och en av mina favoriter sedan jag var liten. Soppan pimpas lätt till en lyxigare variant genom att man byter ut nötfärsen mot älgfärs.

4 port
350 g mager nötfärs (gärna älgfärs)
4 dl vitkål
2 msk senap
2 msk tomatpuré
1 st lagerblad
1 liter vatten
2 st buljongtärningar
1 st purjolök
1 msk soja
salt och peppar
persilja
Gör så här:
Snitta, skölj och strimla purjolöken, finstrimla vitkålen. Bryn färsen i en gryta i lite smör eller olja. Låt grönsakerna fräsa med en stund. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning och koka ca 15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar