Vi är ofta måna om att äta en varierad lunch och middag, men vi kan äta samma frukost dag ut och dag in. Vad beror det på? Jag gillar variation, även till frukost. Prova båda eller någon av dessa goda och mättande frukostmackor. De har en bra fördelning mellan kolhyderater, protein och fett och håller blodsockret på en jämn nivå ända fram till lunch.
Kalkonmacka
med senapskeso och äpple
1 macka
1 skiva mörkt osötat rågbröd
3 skivor rökt kalkonbröst
2 msk keso
1 tsk senap (söt/stark/dijon)
2 äppelklyftor
Blanda senap och keso, arrangera kalkonskivorna på brödet och toppa med keso och äppelklyftor.
Avokadomacka
med körsbärtomater
1 macka
1 skiva mörkt osötat rågbröd
1/2 avocado
2 körsbärstomater
lite salt och peppar
Skeda ur avokadon och fördela på brödet, skär tomaterna i klyftor och salta och peppra lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar