Äppelrutor

Äntligen finns det svenska äpplen på träd och i butik och vad är godare än att ha dem i en äppelkaka!? Denna kaka räcker till många fikasugna och görs snabbt i långpanna. Mandelmassan gör den lite nötig i smaken som passar bra med lite syrliga äpplen. Av ägg- och sockervispet blir den lite lätt marängig. En av mina absoluta favoriter! Dela gärna med dig av dina bästa äppelrecept i kommentarsfältet eller på bloggomaten(at)gmail.com

//Johanna

1 Långpanna:

4 ägg
3,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
3 äpplen
ca 50 g mandelmassa
pärlsocker
kanel

Vispa ägg och socker pösigt och blanda i mjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Skala äpplena, skiva dem tunt och lägg dem på smeten. Hyvla över smör med osthyvel. Riv över mandelmassa och strö tillsist över pärlsocker och kanel. Grädda i 175° tills kakan har fått fin färg, ca 20-30 minuter. Skär den i rutor när den svalnat.


Inga kommentarer: