En vän till mig introducerade mig för kokboken "Råsmart familj" ( av Ulrika Hoffer) som inspirerar till att äta mat som bl.a ger mer energi, starkare immunförsvar och bättre mentala prestationer. Det kroppen mår bra av helt enkelt.
Jag älskar chokladbollar och det var såklart det receptet mina ögon fastnade vid först. Mest på grund av nyfikenhet eftersom jag experimenterat med att göra chokladbollar i olika varianter förut, men misslyckats. Därför var jag tvungen att testa bokens recept på chokladbollar bums. Och vilken lycka, de är definitivt de godaste jag någonsin har ätit - och det bästa av allt: De är utan smör och socker. Alltså kan man äta dem hur ofta som helst. Hurra!

Ingredienser till ca 10 chokladbollar
100 g dadlar utan kärna
2 msk kokosfett (Finns på Ica och Coop från BioFood)
1-2 msk kakao
0.5 dl havregryn
2 msk vatten
Lite snabbkaffepulver
1 dl kokos att rulla bollarna i
2 msk kokosfett (Finns på Ica och Coop från BioFood)
1-2 msk kakao
0.5 dl havregryn
2 msk vatten
Lite snabbkaffepulver
1 dl kokos att rulla bollarna i
Gör så här
1. Mixa allt i en matberedare till en slät massa.
2. Rulla bollarna i kokos.
3. Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar