Som jag skrivit tidigare gick jag på en matlagningskurs under en dag. Jag valde ett ställe på Koh Lanta som heter Roi Thai. Roi Thai är en resturang som också erbjuder matlagningskurser. Jag och min syster, som också var med, hade turen att bli ensamma deltagare under den dagen, då övriga kursdeltagare hade blivit försenade och inte kunde delta. Detta gjorde att vi fick en alldeles egen privatlektion och kunde prata mycket om mat och allt runt omkring.
Under eftermiddagen välkomnades vi med en drink och lite snacks och fick recepten vi skulle laga. Sedan följde en introduktion till den thailändska matlagningen - grunder och råvaror. Efter varje lagad rätt fick vi en paus för att avnjuta det vi lagat vid resturangens bord på stranden, till solnedgången, tillsammans med en iskall Chang bör tilläggas. Helt fantastiskt! Vid tiotiden på kvällen när vi var klara var vi två mätta tjejer som vandrade hem längs stranden alldeles saliga av allt gott vi ätit och fått lära oss.
Rätterna vi lagade:
B.B.Q Chicken (kai yang) with Thai spicy dip
Stewed chicken with five spices (kai pa-lo)
Spicy grilled beef salad (yum neur yang)
Red curry with chicken and bamboo shoots (kang nor-mai kai)
Jag kommer att lägga upp alla recept i separata inlägg.

Den underbare läraren och kocken Papp går igenom grunderna
Ingredienserna till en röd currypasta

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar