Små rågsiktskakor med aprikoser
En nykomling på frukostbordet är dessa rågsiktskakor i minivariant. Härligt doftande av kardemumma och fulladdade med järn från aprikoserna. Passar även bra som mellanmål. De är mycket goda att servera med färskost.
50 g smör
5 dl mjölk
10 blötlagda aprikoser
1 pkt jäst
2 nypor nymald kardemumma
2 nypor havssalt
2 dl krusakli
1 liter rågsikt
Smält smöret i en kastrull. Häll mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt. Mixa aprikoserna till en grynig massa. Smula ner jästen i en rejäl bunke och häll över den fingervarma mjölkblandningen. Lägg ner aprikoserna, kardemumman, saltet och krusaklin i bunken. Arbeta ner mjölet efter hand. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i 15 bitar och knåda dem till runda bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspapperklädd plåt och platta till bullarna med handen. Gör ett hål i mitten av bullen med skaftet på en träslev. Låt kakorna jäsa ytterligare 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
Etiketter:
Mat och dryck under graviditet,
Matbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hur många grader?
Degen jäser nu, men jag vet inte vilken temperatur jag ska grädda dom
Skicka en kommentar