Skrädmjölspannkaka



Pannkakor är ju en barn- (och vuxen) favorit. Med fler ägg i smeten och havremjöl blir det hela till en mer näringsrik måltid. Skrädmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl gjort på rostad havre. Mjölet mals i Stöpafors kvarn i Värmland, men finns att köpa i välsorterade matbutiker runt om i landet. Jag gillar skrädmjöl för att det är ett mer aromatiskt mjöl, lite nötigt i smaken. Dessutom är det rikt på proteiner, fibrer, omättade fettsyror, vitaminer och mineraler. 


En smet till 4 hungriga kottar:

6 ägg
2 dl skrädmjöl
1 dl siktat dinkel
1 krm vaniljpulve/kanel etc
4 dl havremjölk

Vispa mjöl och mjölk till en jämn smet, knäck i äggen och rör om. Smaksätt med vanilj, kanel eller kardemumma.

Nu på sommaren serverar jag dem helst med vildhallon och blåbär. Annars med äppelmos, frysta bär, keso, agavesirap, skivad banan, kokosflingor etc.

(för bästa resultat, stek i kokosfett)



1 kommentar:

Anonym sa...

Tänkte prova på detta recept nu �� hur många pannkakor blir det? Mvh Jenny