Fläskpannkaka

Blev himla sugen på fläskpannkaka och provade att göra den på dinkel och havremjölk. Pannkakan blev riktgt god och en favorit även hos vår yngste familjemedlem. Fick dock inte fram kameran innan pannkakan var slut. Förevigar den nästa gång, för det kommer definitivt att bli en sådan!



6 ägg
8 dl mjölk/havremjölk
1 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelsikt
1 tsk salt
2 paket bacontärningar (gärna änglamarks ekologiska)
smör


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, hälften av mjölken och salt. Tillsätt grahamsmjölet och dinkelsikten och vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken. Smörj en långpanna med smör. Häll på bacontärningarna och ställ in dem i ugnen i några minuter så att de får färg. Ta sedan ut plåten och häll på smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter tills pannkakan fått fin färg.

Servera med lingonsylt eller äppelmos.


Inga kommentarer: