
Jag fick många fina kokböcker i julklapp, bl.a "Smaker från Saltå Kvarn" - maten, brödet kakorna av Åsa Swanberg. Jag fastnade dierkt för en lätt- och snabbakad limpa. Limpan håller sig saftig i flera dagar, jag gissar att det är äpplenas förtjänst.
Äppelbröd
2 limpor
4 dl havregryn
5 dl dinkelsikt
5 dl dinkel fullkorn
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 1/2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2 rivna äpplen
2 msk honung
9 dl natrurell yoghurt
ströbröd
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äppplena och blanda dem med honung och yoghurt. Häll blandningen över de torra ingredienserna och rör om noga. Smöra och bröa två avlånga formar och klicka ut den kladdiga degen i dem. Grädda genas längst ned i ugnen i ca 80 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar