Lasagne med röda linser, spenat och feta

Denna lasagne blev till på lite av det jag hade hemma och det blev klart den godaste jag gjort (och kanske till och med ätit någonsin) Prova får ni se!



6 port

Du behöver:
1 paket lasagneplattor av färsk pasta

Bechamelsås

50 g smör

3/4 dl vetemjöl

8 dl mjölk

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 tsk malen muskotnöt

2 dl riven ost


Fyllning

2 dl röda linser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

250 g fryst spenat

250 g fetaost

2 tsk vardera av oregano och basilika

ca 3 msk röd pesto

1 burk krossade tomater

1. Koka linserna efter anvinsnig på förpackningen. Sula ner en grönsaksbuljongtärning i kokvattnet.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att alla klumpar löser sig. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 min. Tillsätt kryddor. Rör i 2/3 av osten.
3. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs hackad lök och vitlök i smör i en stekpanna. Blanda med de kokta linserna och smula ner fetaosten i fyllningen. Krydda och häll på de krossade tomaterna. Rör om.
4. Smörj en ugnsfast form med lite olja eller smör. Börja med ett lager lasagneplattor. Varva sedan fyllning, plattor, sås och lasagneplattor. Avsluta med ett lager sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Servera med sallad.





1 kommentar:

Tekrånglat sa...

Den här lasagnen är fantastiskt god! Tack :)