Rabarber- och jordgubbsmuffins

Än är inte jordgubbarna slut och rabarber finns det gott om. Vill därför tipsa om mina favoritmuffins. De är gjorda efter Leilas Lindholms recept. Detta recept är lite omarbetat efter Leilas raspberry cupcakes som ni hittar i hennes bok "a piece of cake". Ha en trevlig eftermiddag! /Johanna



12 stycken


100 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 st citron, skalet
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Saft och skal av 1 citron

Ca 3 dl färska jordgubbar och 1 rabarberstång



  1. Sätt ugnen på 175° varmluft ( höj 20-25° om du inte har varmluft)
  2. Smält smöret, ställ åt sidan. Skala rabarberstången och skiva den. Snoppa och skiva jordgubbarna.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal i äggsmeten.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.


Grädda i mitetn av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Inga kommentarer: