Köttbullar med nya tillbehör

Hemma hos oss blir det ofta så att jag lagar mat av det som finns hemma, särskilt nu under sommaren. Jag tycker också att det är ganska roligt och utmanande ibland då man blir tvungen att prova nya grejer och improvisera.

I dag blev det köttbullar som fick sällskap av stuvad vitkål och kokt blomkål. Det blev en somrig och fräsch kombination.

Köttbullar
400 g nötfärs
1/2 rödlök
2 salladslökar
1/2 dl cremefraiche
2 msk klippt färsk persilja
salt och peppar

De stektes sedan i lite smör och rapsolja i ca 10 minuter.

Till det blev det kokt blomkål och en stuvning på vitkål och morot.

Stuvad vitkål
ca 400 g vitkål
2 morötter
färsk persilja och gräslök
1/2 bujongtärning
ca 1 dl vispgrädde
ca 1 dl vatten
1 msk maizena
salt och peppar

Strimla vitkålen grovt och riv morötterna. Bryn i lite rapsolja tills kålen börjar mjukna. Häll på grädde och vatten och smula ner 1/2 buljongtärning (helst grönsak) och låt koka några minuter. Red stuvningen med maizenan som först rörs ut i lite kallt vatten. Låt småputtra lite tills den tjocknar. Smaksätt med persilja, gräslök, salt och peppar.

Inga kommentarer: