
I dag blev det köttbullar som fick sällskap av stuvad vitkål och kokt blomkål. Det blev en somrig och fräsch kombination.
Köttbullar
400 g nötfärs
1/2 rödlök
2 salladslökar
1/2 dl cremefraiche
2 msk klippt färsk persilja
salt och peppar
De stektes sedan i lite smör och rapsolja i ca 10 minuter.
Till det blev det kokt blomkål och en stuvning på vitkål och morot.
Stuvad vitkål
ca 400 g vitkål
2 morötter
färsk persilja och gräslök
1/2 bujongtärning
ca 1 dl vispgrädde
ca 1 dl vatten
1 msk maizena
salt och peppar
Strimla vitkålen grovt och riv morötterna. Bryn i lite rapsolja tills kålen börjar mjukna. Häll på grädde och vatten och smula ner 1/2 buljongtärning (helst grönsak) och låt koka några minuter. Red stuvningen med maizenan som först rörs ut i lite kallt vatten. Låt småputtra lite tills den tjocknar. Smaksätt med persilja, gräslök, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar