
I dag blir det en tur i skärgården med svärföräldrarnas båt. Med en pigg tvååring är ju vi oftast uppe tidigt på morgonen och medan han tittade på Musses clubbhus passade jag på att slänga ihop dessa matmuffins som är perfekt i utflyktskorgen och som båtmat!
10 st
2 dl blandade grönsaker (zucchni, aubergine, paprika)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 ägg
1/2 dl olivolja
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk torkad basilika
2 msk röd pesto
Hacka grönsakerna i små bitar och stek i olivolja i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl, bakpulver, basilika och salt. Vispa upp ägget luftigt. Tillsätt olivolja och yoghurt. Rör ner mjölblandningen. Blanda ner grönsakerna och peston. Fördea smeten i muffuinsformr på en muffinsplåt. Har du inte tillgång till en muffins plåt så ta dubbla muffinsformar för stadga.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter
Tips:
Servera muffinsen som tillbehör till en sallad och lite kallskuret. Passar också utmärkt på buffébordet eller som drinktilltugg, då kan man i stället göra 20 st minimuffins. Grädningstiden blir då ca 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar