
4 morötter
1 palsternack
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
1/2 chili
1 msk gul curry
2 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
600 gram sej, kolja, hoki
1 dl hackad persilja
Gör så här:
Skala och skiva morot, palsternacka, lök, vitlök och chilin. Fräs grönsakerna i oljan. Pudra över curry, och slå på vinäger i kastrullen. Tillsätt vatten, buljong och kokosmjölk. Låt puttra samman ett par minuter. Smaka av med salt.
Skär fisken i portionsbitar. Vänd ner fisken i grytan så att såsen täcker den. Lägg på ett lock och låt sakta sjuda i 8 minuter. Känn på fisken att den är fast. Strö över persiljan och servera fisken med ris.
Jag gillar råris bäst, mina favoriter är Risentas råris som ska koka i 40 minuter och Biofoods röda råris. Båda sorter är ekologiska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar