Varannan vecka får vi färdigpackade matkassar med tillhörande recept från företaget Middagsfrid. Vi har haft det i ca tre månader nu och är jättenöjda. Det är otroligt skönt att ibland få slippa handla och planera vardagsmat och bara göra det roliga, d.v.s laga den. Middagfrid strävar efter att ha så mycket ekologiska varor som möjligt och en varierande meny som passar både vuxna och barn. Tänker här nedan dela med mig av ett av deras vegetariska recept.
4 port
4,5 dl dinkelsikt
6 dl havremjölk
1 tsk bakpulver
6 ägg
1 tsk salt
1 liter rårivna rotfrukter.
Förslagsvis:
morötter
potatis
kålrot
1 fänkål
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
1 krm salt
peppar
1 burk kesella
1/2 kruka färsk basilika
1 tsk senap
1 gurka
Vispa ihop dinkelsikt, havremjölk och bakpulver bakpulver. Tillsätt ägg och salt och vispa ihop. Ta fram ett litermått. Fyll det (packa löst) genom att råriva rotfrukterna. Fördelningen är inte viktig. Töm litermåttet med grönsakerna i pannkakssmeten och rör runt.
Fänkålsvinaigrette:
Ansa 1 fänkål och skär bort stängerna som sticker upp. Skiva den tunt. Skiva ca en halv rödlök tunt och blanda med fänkålen i en skål. Häll över ca 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1 krm salt och ytterst lite peppar. Blanda runt så att fänkålen börjar slakna. Ställ på bordet.
Skiva en gurka och ställ i en skål på bordet.
Hacka basilikan och blanda med kesellan och senapen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar