Matiga havre och dinkelpannkakor med en klick kesella samt fänkåls-och rödlöksvinegrette

Detta är en härlig variation på pannkakor. Dessa är dessutom utmärkt för de som är lite känsliga mot mjölk. Sedan kan man med gott samvete "bara" äta pannkakor till middag då dessa är mer mättande tack vare dinkeln och rotsakerna. Det går även utmärkt att byta ut kesellan mot keso om man gillar det bättre.


4 port


4,5 dl dinkelsikt

6 dl havremjölk

1 tsk bakpulver

6 ägg

1 tsk salt


1 liter rårivna rotfrukter

Förslagsvis:

morötter

potatis

kålrot


1 fänkål

1/2 rödlök

1 msk olivolja

1 tsk vinäger

1 krm salt

peppar


1 burk kesella

1/2 kruka färsk basilika

1 tsk senap


1 gurka


Vispa ihop dinkelsikt, havremjölk och bakpulver bakpulver. Tillsätt ägg och salt och vispa ihop. Ta fram ett litermått. Fyll det (packa löst) genom att råriva rotfrukterna. Fördelningen är inte viktig. Töm litermåttet med grönsakerna i pannkakssmeten och rör runt.


Fänkålsvinegrette

Ansa 1 fänkål och skär bort stängerna som sticker upp. Skiva den tunt. Skiva ca en

fjärdedels rödlök tunt och blanda med fänkålen i en skål. Häll över ca 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1 krm salt och ytterst lite peppar. Blanda runt så att fänkålen börjar slakna. Ställ på bordet.


Skiva en gurka och ställ i en skål på bordet.


Hacka basilikan och blanda med kesellan och senapen.

Inga kommentarer: