4 port
4,5 dl dinkelsikt
6 dl havremjölk
1 tsk bakpulver
6 ägg
1 tsk salt
1 liter rårivna rotfrukter
Förslagsvis:
morötter
potatis
kålrot
1 fänkål
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
1 krm salt
peppar
1 burk kesella
1/2 kruka färsk basilika
1 tsk senap
1 gurka
Vispa ihop dinkelsikt, havremjölk och bakpulver bakpulver. Tillsätt ägg och salt och vispa ihop. Ta fram ett litermått. Fyll det (packa löst) genom att råriva rotfrukterna. Fördelningen är inte viktig. Töm litermåttet med grönsakerna i pannkakssmeten och rör runt.
Fänkålsvinegrette
Ansa 1 fänkål och skär bort stängerna som sticker upp. Skiva den tunt. Skiva ca en
fjärdedels rödlök tunt och blanda med fänkålen i en skål. Häll över ca 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1 krm salt och ytterst lite peppar. Blanda runt så att fänkålen börjar slakna. Ställ på bordet.
Skiva en gurka och ställ i en skål på bordet.
Hacka basilikan och blanda med kesellan och senapen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar