
4 stora rödbetor
1 påse babyspenat
1 rödlök, finhackad,
1 tärning/1 msk grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
100 g fetaost
salt och peppar
valnötter
quinoa
Koka rödbetorna,skala och skär i klyftor. Koka önskad mängd quinoa i buljongen. Lägg spenaten på ett fat, lägg rödbetor och quinoa ovanpå. Prssa över citron och strö över rödlöken. Smula sedan fetaosten och strö över nötterna.
Stek laxen med salt och peppar några minuter på varje sida i en stekpanna. Pressa över lite citron och servera med salladen.
Jag tycker även det är gott med en vinegrette till. Jag brukar blanda den såhär: (Mängden av ingredienserna går att ändra efter tycke och smak)
0,5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 msk citron
salt
peppar
Blanda alla ingredienser i en liten skål och rör om, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar