Havreplättar

Långa helgfrukostar är något av det bästa jag vet. Jag har hittat ett favoritrecept på plättar/amerikanska pannkakor i minivariant eller vad man ska kalla dem, som är otroligt goda (och nyttiga!) Kolla in receptet!
Barnen älskar dem (och de får i sig en portion havregrynsgröt (samt en massa proteiner) utan att ens veta om det! Smart eller hur!?


I sats: 
  1. Gör 1 portion havregrynsgröt ( 1 dl gryn + 2 dl vatten, mikron 2 min) 
  2. Häll ner gröten i en bakbunke. Mosa i en banan. 
  3. Knäck i 2 ägg. 
  4. Tillsätt 1 dl rårismjöl
  5. Krydda med lite vamiljpulver/kanel/ kardemumma ( vad du gillar) 
  6. Rör i hop alla ingredienser. (Smeten ska vara lite tjock och klumpig pga av grynen och bananen) 
  7. Klicka ut små rundlar i en stekpanna. 
  8. Stek i kokosfett tills plättarna får en gyllenbrun färg på båda sidor. 

Servera med bär, agavesirap, kokosflingor eller skivad banan.


Tips: 
Dessa går utmärkt att steka i förväg och ha i kylen till exempelvis, dagis/skol-utflyvkter eller mellis. 
Ett av mina barn är svår med frukost på morgonen, men dessa går alltid ner. 




2 kommentarer:

Maria sa...

Tack för tipset. Det ska vi prova någon helg. Inte för att jag har rårismjöl hemma, men får lov att införskaffa. :)

Johanna sa...

Kul! Funkar med vilket mjöl som helst egentligen. Men mest nyttigt med råris :)