Snabba lingonlimpan

Denna snabblimpa är perfekt när man tröttnat på köpbröd och inte orkar knåda och jäsa i evigheter. Jag brukar röra i hop denna limpa medan jag lagar middag för att ha ett saftigt bröd till frukosten dagen efter. Ofta brukar en bit av limpan gå som kvällsmacka. Allt bröd är väl alltid godast nygräddat!




Ingredienser

1 st

2 dl havregryn
5 dl siktad dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl havremjölk/yoghurt/filmjölk
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingon (eller lingonsylt)


Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i havremjölk, honung och lingon. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min - 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.



1 kommentar:

Frostrosor sa...

Vilket suveränt recept! Åker ner i provamappen!