Mjuka äggvåfflor med rismjöl

Med inspiration från "råsmart-tänket", som har fastnat lite i mitt huvud, (d.v.s att äta sådant man mår bra av och som kroppen kan använda på en gång till energi) har jag komponerat ihop detta våffelrecept, med rismjöl, ägg och kokosfett. Mättande och fulla av energi. Perfekt till mellis eller efter en sopptallrik.



Mjuka äggvåfflor

ca 6-8 laggar

3 dl rismjöl
4 dl havremjölk
3 msk kokosfett
3 ägg
1 tsk bakpulver

Smält kokosfettet i mikron eller i en kastrull. Låt svalna. Blanda rismjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt resten av mjölken och koksfettet. Hetta upp våffeljärnet och smörj järnet med lite koksfett innan du gräddar första laggen. Sedan behövs järnet det inte smörjas mer, då det räcker med fettet som är i smeten.

Servera med bär och en klick grädde/sojagrädde eller kesella.


Inga kommentarer: