Matvetesallad med halloumi och persikor

Sallad igen!
Mitt sug efter ost och frukt har inte lagt sig än, därför blev det denna sallad i kväll. Inspirerad av ett recept i senaste Buffé. Jag har dock bytt ut/lagt till en hel del ingredienser från ursprungsreceptet och blev riktigt nöjd med denna. Smaken från de söta persikorna, de rostade lite karameliserade nötterna, rödlöken och salta osten är oemotståndlig!





2 personer

200 g salladsmix
1 rödlök
4 persikor
50-100 g blandade nötter (valnötter/cashew/hassel)
1 msk flytande honung

2 msk vit balsamvinäger
1/2 dl olivolja
salt
peppar

Matvete för 2 personer
1 pkt (200g) Halloumi


Gör så här

  1. Koka matvetet för 2 personer enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Lägg salladsmixen i en stor skål eller på ett fat.
  3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek dem lätt i 1 msk olja. Låt svalna.
  4. Kärna ur och skär persikorna i tunna klyftor. Blanda med rödlöken och salladen.
  5. Blanda ner matvetet.
  6. Stek nötterna hastigt i 1 msk olja och droppa på honungen. Rör om och ta upp direkt. Låt svalna.
  7. Stek halloumin i olivolja.
  8. Vispa ihop vit vinägretten.
  9. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Toppa med osten och nötterna.


Tips: Denna sallad gör sig säkert utmärkt på ett buffébord och jag kan tänka mig att det går lika bra att servera grillad kyckling eller kött till.

1 kommentar:

C. Tvillingmamma sa...

Mmm...ska prova detta någon dag,testade matvete för första gången förra veckan,vilken hit! De blir de mer av!