Här är ytterligare ett recpet från senaste nummret av Buffé. En jättefräsch mariad till kyckling. Kan tänka mig att den funkar bra även till quornfilé.
Marinad till ca 4 kycklingfileér
2 kvistar färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
1 msk soja
2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk tabasco
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
Gör så här
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden. Repa rosmarinen och hacka bladen grovt. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen minst 2 timmar. Grilla/stek i grillpanna ca 3 minuter på varje sida.
1 kommentar:
Den funkar för quornfiléer också. För 600 g quornfilé fick jag tredubbla satsen marinad. Sedan lät jag de frysta filéerna tina i marinaden, och ugnsbakade sedan de kladdiga filéerna i varmluftsugn. Jag serverade tillsammans med grönpepparsås, klyftpotatis, äppelbitar och rönnbärsgelé. En smakrik måltid!
Skicka en kommentar