Fräsch marinad med citron och rosmarin

Här är ytterligare ett recpet från senaste nummret av Buffé. En jättefräsch mariad till kyckling. Kan tänka mig att den funkar bra även till quornfilé.




Marinad till ca 4 kycklingfileér


2 kvistar färsk rosmarin

rivet skal av 1 citron

3 msk färskpressad citronjuice

1 msk soja

2 tsk malen spiskummin

1/2 tsk tabasco

1 tsk salt

0,5 dl olivolja


Gör så här

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden. Repa rosmarinen och hacka bladen grovt. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen minst 2 timmar. Grilla/stek i grillpanna ca 3 minuter på varje sida.




1 kommentar:

Ingolf sa...

Den funkar för quornfiléer också. För 600 g quornfilé fick jag tredubbla satsen marinad. Sedan lät jag de frysta filéerna tina i marinaden, och ugnsbakade sedan de kladdiga filéerna i varmluftsugn. Jag serverade tillsammans med grönpepparsås, klyftpotatis, äppelbitar och rönnbärsgelé. En smakrik måltid!