Jag går i väntans tider och i dag inbjöd inte vädret till att sitta och läsa på balkongen som det gjort de senaste dagarna. Regn och 7° varmt. Dock är det ett utmärkt bakväder. Jag har börjat arbetet med att fylla frysen inför alla eventuella besök när bebben tittat ut.
I dag blev det klassiska hallongrottor som är vår 3-årige sons favoritkakor och han har blivit en hejare på att baka dem.


Ca 20 st
200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
Hallonsylt (går givetvis bra med vilken sylt som helst)
Gör så här
Rör smöret och sockret smidigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör ner det i smeten. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i bakformar. Tryck en grop i varje degkula . Lägg i lite hallonsylt, ca 1/2 - 1 tsk i varje grop. Grädda i 175° , mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar