Mazarintårta med fläderkräm och färska bär


Jag garanterar att denna tårta ger en absolut sommarkänsla med smak av fläder och färska bär!

Mazarintårta med fläderkräm och färska bär
Ingredienser
Botten
250 g mjukt smör 
500 g mandelmassa
5 st ekologiska ägg 
1 dl vetemjöl 
Smör och mandelspån till formen.

Fläderkräm
4 st ekologiska äggulor
0.5 dl strösocker
2.5 msk majsstärkelse
0.5 dl koncentrerad flädersaft
3 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde
1 l färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Vänd sist i vetemjölet för hand.
  5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.
  6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Se variationer.

Fläderkräm
  1. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  2. Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.
  3. Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.
  4. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.
Tårtan
  1. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.
  2. Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.

Receptet kommer från boken a piece of cake av Leila Lindholm

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den var magisk! Hoppas jag vågar ge mig på att baka den i sommar./Madde

johanna sa...

tycker jag absolut du ska göra! Kram

Jenny, Matlust sa...

Ser underbar god ut!