
Jag garanterar att denna tårta ger en absolut sommarkänsla med smak av fläder och färska bär!
Mazarintårta med fläderkräm och färska bär
Ingredienser
Botten250 g mjukt smör
500 g mandelmassa
5 st ekologiska ägg
1 dl vetemjöl
Smör och mandelspån till formen.
Fläderkräm
4 st ekologiska äggulor
4 st ekologiska äggulor
0.5 dl strösocker
2.5 msk majsstärkelse
0.5 dl koncentrerad flädersaft
3 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde
1 l färska bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
- Vänd sist i vetemjölet för hand.
- Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.
- Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Se variationer.
Fläderkräm
- Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.
- Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.
- Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.
- Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.
- Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.
Receptet kommer från boken a piece of cake av Leila Lindholm
3 kommentarer:
Den var magisk! Hoppas jag vågar ge mig på att baka den i sommar./Madde
tycker jag absolut du ska göra! Kram
Ser underbar god ut!
Skicka en kommentar