Än finns det goda svenska äpplen i affärerna, passa på att göra efterätter med äpplen!
Detta är bland den godaste äppelkakan jag ätit, täcket blir av marängig karaktär, lagom segt och frasigt och med mumsiga äpplen i botten. Servera med vaniljsås.

8 pers
5 äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och kärna ur äpplena, skär dem sedan i klyftor.
- Smörj en pajform ( ca 26 cm i diameter) Lägg i klyftorna och strö över kanel.
- Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
- Rör ner det smälta smöret och ägget. Bred ut degen över äpplena, platta till och pudra med kanel.
- Grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar