Brunchpannkakor med ricotta

Julledigheten börjar närma sig sitt slut, i morgon ska jag åter till jobbet efter 19 lediga dagar. Det som jag gillar bäst med helger och lediga dagar är att man kan äta frukost länge. Ofta händer det att vi äter frukost två gånger i vår lilla familj. Kalle vaknar ju alltid samma tid på morgonen oavsett om det är helg eller vardag och har inte förstått tjusningen med sovmorgon ännu. Därför blir det i bland en smoothie vid sju och pannkakor, äggröra, eller scones lite senare framåt tio.

Detta recept har jag inte provat tidigare, men kommer göra det flera gånger om. Ricottaosten gör mycket för smaken och konsistensen.



8 port


250 g ricottaost
2.5 dl mjölk
3 st ägg
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st bananer


1. Separera äggen.

2. Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en bunke.

3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt och rör ner i ostsmeten.

4. Vispa äggvitorna luftigt och vänd försiktigt ihop dem med smeten.

5. Skiva bananerna och blanda dem

6. Stek pannkakorna i smör på medelvärme tills de fått en gyllene färg


Servera med lönnsirap eller honung och färska bär.



receptet kommer från boken Leilas guldkant på vardagen

2 kommentarer:

Bakfia sa...

Mums vad gott det där såg ut! Jag har den boken, kanske borde pröva receptet! hoppas allt är bra med dig:)

johanna sa...

Råder dig absolut att prova, blev en favorit hos mig!