Får jag fretsa med en pizza till middag i kväll? Denna pizza går även utmärkt att skära i små bitar som drinktilltugg, kanske något att avnjuta framför TV:n till kvällens VM-kval, Ungern - Sverige.

1 tsk salt
3 dl ljummet vatten, 37°
4 dl vetemjöl
3 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 msk olivolja
Fyllning
ca 1/2 squash
ca 4-5 msk röd pesto
250 g fetaost
1 röd paprika
några soltorkade tomater
några marinerade kronärtskockshjärtan
1-2 msk torkad basilika
svartpeppar
Rucola
Sätt ugnen på 250°. Lös upp jästen och salt i vattnet. Blanda mjölsorterna och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 min. Kavla eller tryck ut degen på en oljad plåt eller på ett bakplåtspapper. Bred över ett tunt lager pesto, skiva squashen och paprikan tunt och fördela över pizzan. Toppa med några kronärtskockshjärtan och soltorkade tomater. Smula till sist över fetaosten. Krydda med basilika och och dra några drag med pepparkvarnen. Grädda i ca 15 minuter tills pizzan fått lite färg. Ett tips är att känna med en gaffel i kanten på pizzan om degen känns lite krispig. Dekorera pizzan med rucola.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar