Matig kycklingsallad

Jag är förtjust i Ceasarsallad, men sedan jag hittade den här kyckligsalladen känns Ceasarsalladen otroligt torftig i jämförelse. Denna sallad är matigare, nyttigare och godare på alla sätt. Passar dessutom utmärkt som söndagslunch (särskilt om man slagit klackarna i taket kvällen innan) Prova själva!



4 port
4 kyckligfileér
4 port dinkelkorn
150 g gröna bönor, gärna färska
1 liten rödlök
2 avocado
1 liten cantaloupemelon
saft av 1 citron
2 msk russin, gärna sultanrussin
1 näva rucola
flingsalt och nymalen svartpeppar
olivolja, balsamico
1 pkt bacon

Stek eller grilla kyckligfileérna försiktigt. Låt dem svala lite innan du skär den i centimeter tjocka skivor. Tillaga dinkelkornen enligt paketet. Förväll bönorna om de är färska och tina dem om du använder frysta. Skiva rödklöken och gröp ur avocadon och pressa citronsaft över så behåller den sin färg. Blanda detta och strö i russin och rucola. Salta och peppra och droppa över lite olja och balsamico. Lägg baconet mellan dubbla hushållspapper på en tallrik i micron och kör några minuter till det är knaprigt. Fördela salladen på tallrikar och toppa med bacon

Inga kommentarer: