Vardagspaj i långpanna

Det tar lite tid att göra paj, men när man väl blandat i hop alla ingredienser så sköter den sig själv i ugnen. Paj är perfekt vardagsmat och gör man den i långpanna räcker den i flera dagar. Det går också utmärkt att frysa in portionsbitar som går snabbt att värma när hungern sätter in.

Pajskal
100 g smör
1 1/2 dl kesella
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
5 msk vatten

Äggstanning
5 ägg
2 dl grädde (40%)
3 dl vatten
salt och peppar

Fyllning
5 salladslökar
2 askar sardellfillér ( á 100 g )
2 burkar tonfisk i olja ( á ca 185 g )
3-4 tomater
2 dl riven lagrad ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
Blanda ingredienserna till pajskalet. Ett tips är att köra smöret i micron några sekunder så att det mjuknar. Rör i hop degen med en gaffel till en gryning massa. Tillsätt 5 msk vatten. Tryck ut degen i en långpanna. ( ca 34x40 cm) Förgrädda paskalet i ca 10 minuter.

2. Hacka salladslöken och sardellfileérna. Blanda samman med tonfisken. Fördela jämt i pajskalet.

3. Häll på äggstanningen.(Äggstanning: Vispa ihop mjölk och ägg, salta och peppra) Skiva tomater och lägg dem ovanpå. Strö på ca 2 dl river lagrad ost.

4. Grädda i 200° i ca 25 minuter.

Servera med sallad.





Inga kommentarer: