Bovete


Jag gillar att äta gröt till frukost på vintern, funkar även som middag om man är superhungrig och inte har nåt annat som går snabbt att laga. Provade Bovetegröt i kväll för första gången, med blåbärssylt och sojamjölk, jättegott!

Annars kan man servera med rivet äpple, kanel, färska bär, nötter etc. Bovetefröna går också att använda i matlagning och bakning. Följ instruktionerna på förpackningen.


Tips!
Bovetegröt (utan söt sylt) är en bra GI-frukost. Tillsätt sojaprotein i gröten eller ät 2 ägg till för att göra den mer frukosten mer proteinrik. Det går också att vispa upp två ägg och röra ner dem i gröten när fröna är kokta och klara. Håll då över kastrullen över värmen när du vispar i äggen.

Gör en stor sats och förvara i kylen så har du flera färdiga frukostar.
Bra för den morgontrötte!


Inga kommentarer: