Havrekakor med russin


Foto: Johanna

ca 20-25 st

125 g smör
4 msk flytande honung
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 dl russin
1 tsk salt

Smält smör och häll i honungen, blanda i havregrynen och låt svälla några minuter. Rör sedan ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda kakorna i 175° i ca 10 minuter tills de fått lite färg. Hur många kakor det blir beror såklart på storleken.

Tips:
Byt ut vetemjölet mot fullkornsmjöl eller dinkel. Jag brukar använda sultanrussin då jag tycker de är godare än "vanliga" russin. De kommer från turkiet och är ljusbrun-gula i färgen och lite sötare.

Detta recept kommer ursprungligen från Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som super goda kakor, de ska jag baka!! kram Åsa