Majssoppa med quesadillas

Detta är en jättegod och enkel soppa som det finns massor av olika varianter på. Detta recept kommer från Leila. Ett annat recept på denna soppa kommer från Icas tidning Buffé där man serverar kyckling till som också är jättegott. Det receptet hittar du här.




2 burkar majskorn (340 gram)

1 mild chilifrukt

1 gul lök
4 msk olivolja
en nypa salt
svartpeppar
10 dl vatten
2 msk buljongpulver/2 st buljongärningar
4 dl lätt-crème fraîche

4 stora tortillabröd
400 g mozzarella/1 pkt riven ost
1 pkt/40 g luftorkad skinka
färsksk basilika (går även bra med torkad)
svartpeppar
olivolja till stekning


Gör så här:

Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper. Hacka löken och chilifrukten, stek i olivolja tills den börjar mjukna. Häll i majsen och låt steka en stund. Salta och peppra. Häll på vatten, buljong och crème fraîche. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.


Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå. Hacka basilikan (eller strö över torkad) och krydda med svartpeppar. Salt behövs inte då parman redan är salt. Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet. Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan.


Ersätt skinkan mot en het tomatsalsa om du vill ha en vegetarisk variant.




Inga kommentarer: