Halstrad sej med bönsalsa

Final i Let´s dance och vad passar då inte bättre än denna rätt? Provlagade den i veckan och den var verkligen supergod och lättlagad. Den får bli fredagens middagstips, men lite gott vitt vin till!



4 port

ca 600 gram färsk sej
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
2 krm grovmalen pepparmix
1 msk olja
3 dl koka röda bönor
3 msk rödlök
ca 10-15 körsbärstomater
2 avokado
2 tsk rivet citronskal
citronsaft från 1/2 citron
salt
färsk koriander

Börja med salsan.

Spola bönorna och låt den rinna av. Skär tomaterna i två halvor och avokadon i tärningar. Blanda alla ingredienser och smaka av med strimlad koriander, salt och peppar. Spara lite färsk koriander till garneringen. Låt salsan stå framme för att få fram alla smaker.


Skär fiskfiléerna i lagom stora portionsbitar och krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Stek den på inte alltför stark värme på båda sidor i fett i en stekpanna. Servera fisken med bönsalsan och mörkt bröd.


Går bra att göra rätten på annan vit fisk.
Receptet kommer ursprungligen från tasteline, med lite ändringar från mig.


I reklampausen kan ni springa ut och blanda denna snabba efterrätt.

Glass på minuten


4 port

1 paket frysta bär
1 burk kesella vanilj
mixa med stavmixer eller i matberedare och kör tills allt är blandat. Häll upp i små skålar och ät genast!

Receptet kommer från arla.

Inga kommentarer: