4 port
ca 600 gram färsk sej
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
2 krm grovmalen pepparmix
1 msk olja
3 dl koka röda bönor
3 msk rödlök
ca 10-15 körsbärstomater
2 avokado
2 tsk rivet citronskal
citronsaft från 1/2 citron
salt
färsk koriander
Börja med salsan.
Spola bönorna och låt den rinna av. Skär tomaterna i två halvor och avokadon i tärningar. Blanda alla ingredienser och smaka av med strimlad koriander, salt och peppar. Spara lite färsk koriander till garneringen. Låt salsan stå framme för att få fram alla smaker.
Skär fiskfiléerna i lagom stora portionsbitar och krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Stek den på inte alltför stark värme på båda sidor i fett i en stekpanna. Servera fisken med bönsalsan och mörkt bröd.
Går bra att göra rätten på annan vit fisk.
Receptet kommer ursprungligen från tasteline, med lite ändringar från mig.
I reklampausen kan ni springa ut och blanda denna snabba efterrätt.
Glass på minuten
4 port
1 paket frysta bär
1 burk kesella vanilj
mixa med stavmixer eller i matberedare och kör tills allt är blandat. Häll upp i små skålar och ät genast!
Receptet kommer från arla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar