På helgen ska den vara extra lyxig och man ska äta länge.
Du Puh, vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen? Frågade Nasse.
"Jag undrar vad jag får till frukost", sa Puh.
"Vad tänker du Nasse?"
"Jag undrar vad det skall hända för något spännande i dag", svarade Nasse.
"Mmm", sa Puh tankfullt, "det är samma sak".
Jag är Puh, förutom att jag inte undrar vad jag "får" utan snarare vad jag skall göra för frukost, då min man inte förstår storheten med detta mål och kan äta samma ostmacka dag in och dag ut.
Här kommer en favorit från en av mina favoritkockar, Leila Lindholm och hennes kokbok Leilas middagstips.
French toast med ricotta, bär och basilikasocker
1 port
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
rivet skal av 1 apelsin
2-3 skivor bröd
2 msk smör
1 dl ricottaost
1 dl färska bär
1. Blanda ägg med mjöl i en bunke, rör i mjölken lite i taget så att det inte blir klumpar.
2. Blanda ner apelsinskal i smeten.
3. Doppa brödet hastigt i smeten och stek i panna med en klick smör.
Basilikasocker
3 msk socker
1/2 kruka basilika
1. Blanda socker och basilika i mortel tills det har blivigt ett knallgrönt socker.
2. Strö sockret över bären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar