Jag älskar helgmornar när man inte har någon stress att komma i väg, ingen plan med dagen och kan laga frukost i lugn och ro och sedan äta den länge!
I morse gick jag upp vid åtta och bakade scones. Provade Lilas recept och ungarna älskade dem (förmodligen för att de var toppade med lite råsocker)
Leilas scones
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelsmån och råsocker till pensling.
Sätt ugnen på 250°.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker.
Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Servera med smör och en god ost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar