Chevrémackor med trattkantareller och äppelströssel

Vid varje promenad eller springtur de senaste veckorna har jag spanat efter kantareller, men kommit hem tomhänt varje gång. Efter flera dagars regnande gjorde jag i eftermiddags ett nytt försök och hittade någar ynka få. Dock är det på gång, minisvampar här och var. En vecka till så är det nog i sin ordning. Däremot blev jag supersugen på kantarellmacka på hemvägen och då inte dagens lilla skörd räckte till mer än en munsbit är det tur att man har flera påsar i frysen sedan förra året.  Med chevréost i botten blev resultatet riktiga kvälls-lyxmackor. 




4 mackor 
2 msk smör 
200g stekt svamp 
1 finhackad schalottenlök eller 1/2 gul lök 
100g chevréost utan skal 
4 skivor bröd salt peppar 

Garnering:
Olivolja 
1 finhackat rött äpple 
Persiljekvistar


Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 225° 
  2. Fräs svampen med smör i en stekpanna, då vätskan börjar reduceras lägg i lök. Kryddda med salt och peppar. 
  3. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut ett tjockt lager chevréost på varje brödskiva. Grädda i ugnen tills brödet fått lite färg och är "rostat" i konsistensen. ca 4-5 minuter. 
  4. Håll ett öga så att brödet inte bränns. 
  5. Tag ut plåten och lägg upp bröder på en tallrik. Lägg svampblandningen ovanpå osten, ringla över lite olivolja och servera med äppelströsslet och ett par persiljekvistar. 

Inga kommentarer: