Vid varje promenad eller springtur de senaste veckorna har jag spanat efter kantareller, men kommit hem tomhänt varje gång. Efter flera dagars regnande gjorde jag i eftermiddags ett nytt försök och hittade någar ynka få. Dock är det på gång, minisvampar här och var. En vecka till så är det nog i sin ordning. Däremot blev jag supersugen på kantarellmacka på hemvägen och då inte dagens lilla skörd räckte till mer än en munsbit är det tur att man har flera påsar i frysen sedan förra året. Med chevréost i botten blev resultatet riktiga kvälls-lyxmackor.
4 mackor
2 msk smör
200g stekt svamp
1 finhackad schalottenlök eller 1/2 gul lök
100g chevréost utan skal
4 skivor bröd salt peppar
Garnering:
Olivolja
Olivolja
1 finhackat rött äpple
Persiljekvistar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°
- Fräs svampen med smör i en stekpanna, då vätskan börjar reduceras lägg i lök. Kryddda med salt och peppar.
- Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut ett tjockt lager chevréost på varje brödskiva. Grädda i ugnen tills brödet fått lite färg och är "rostat" i konsistensen. ca 4-5 minuter.
- Håll ett öga så att brödet inte bränns.
- Tag ut plåten och lägg upp bröder på en tallrik. Lägg svampblandningen ovanpå osten, ringla över lite olivolja och servera med äppelströsslet och ett par persiljekvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar