Grillad sötpotatis med bönsalsa




I går grillade vi sötpotatis. Jag förstår inte varför vi inte gjort det tidigare i sommar, det är ju så gott! I de flesta recept jag sett ska man förkoka potatisen innan man grillar, men det orkar man ju inte, så vi körde på grillen direkt. Funkade alldeles utmärkt.

Grillad sötpotatis: 
Skala och skär sötpotatisen i cm tjocka skivor. Lägg dem på ett fat och ringla över olivolja och strö över flingsalt.  Blanda runt så att de blir "marinerade" av oljan.  Grilla skivorna på indirekt värme i ca 20 minuter på grillen. Servera med bönsalsa, grillad majs och chilismör.

Bönsalsa beräknat på 4 pers:
400 g valfria bönor
1 msk vinäger av någon sort
0.5 msk olivolja
1 tsk torkad chili
1 tsk honung
1 knippe koriander
 en nypa salt

Chilismör:
Blanda önskad mängd smör med chiliflingor och salt.


Inga kommentarer: