Rågkuse med tonfiskröra




Här kommer ett yttreligare tips på en snabblagad lunch, som knappt behöver tillagas. Bara röras i hop.

Blanda tonfisk (i burk i vatten) med lite hackad rödlök, gröna ärtor, hackad paprika, hackat kokt ägg och några klickar kesella. Krydda med svartpeppar, paprikarydda, curry, nån droppe tabasco eller örter. Ta vad som faller dig i smaken. Klicka sedan ut på grovt bröd. Jag gillar rågkusar. Gott, nyttigt och mättande. Med denna macka i magen lovar jag att du orkar jobba, plugga eller jaga ungar hela eftermiddagen!

Om du tar med matlåda till jobbet så är det bara att förvara röran i en burk kallt i kylen. Förvara grönsakerna för sig (paprika eller om du tar nåt annat) och blanda i precis innan du klickar ut röran på mackan. Då blir det godast.


1 kommentar:

jenny sa...

Tonfiskröra är ju så himla gott!