Frasiga piroger med fetaost

Piroger är gott, men att ställa sig och göra egen deg på en vardagskväll blir för meckigt och enligt mina erfarenheter inte alltid så bra. Men glad blev jag när jag hittade detta fantastiska recept. På dryga en halvtimme är allt klart! Passar både i vardagen som till fest på t.ex. buffébordet.




Frasiga piroger med fetaost


8 piroger


4 kvadratiska plattor fryst smördeg

100 gram babyspenat eller rucola (fryst spenat går också bra)

200 gram fetaost

50 gram smält smör

1 pressad vitlöksklyfta

4 msk hackade timjanblad

3-5 msk hackad bladpersilja

svartpeppar.

1 uppvispat ägg till pensling



Gör så här:


1. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur cirka 15 min.

Rör under tiden ihop fyllningen.


2. Hacka bladen ganska fint. Blanda dem med smulad fetaost, smält smör, vitlöken och örterna. Peppra och ställ åt sidan. (om du använder färsk spenat eller rucula se till att balden är torra innan du hackar dem)


3. Lägg ostblandningen mitt på degbitarna. Pensla längs kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till trekantiga paket. Tryck till skarvarna med en gaffel.


4. Lägg på en plåt och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills pirogerna blir gyllenbruna och frasiga.


5. Servera ljumma eller avsvalnade med sallad och vinägrett.


Receptet kommer från härliga boken Under Valnötsträdet

Inga kommentarer: