
Ingredienser
1 långpanna
5 dl vetemjöl
150 g smör
2 dl Kesella lätt
Fyllning:
800 g köttfärs
1 köttbuljongtärning
1 gul lök
4 dl lätt crème fraiche
6 ägg
4 tomater
2 dl riven ost
basilika, oregano, salt och peppar.
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en plåt. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök. Låt allt fräsa i några minuter, smula ner en buljongtärning och tillsätt en skvätt vatten. Rör om och krydda med salt, peppar och oregano och basilika. Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Ta det från värmen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar