Utflyktspaj för många

Det har blivit många dagar på stranden sedan värmen och lillebror kom och vi har haft många trevliga besök av vänner som gjort oss sällskap. I bland tröttnar man på lunchmackor och sallader, så inför dagens utflykt blev det en köttfärs- och tomatpaj i långpanna, för många hungriga magar.





Ingredienser

1 långpanna


5 dl vetemjöl

150 g smör

2 dl Kesella lätt


Fyllning:

800 g köttfärs

1 köttbuljongtärning

1 gul lök

4 dl lätt crème fraiche

6 ägg

4 tomater

2 dl riven ost

basilika, oregano, salt och peppar.


Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en plåt. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök. Låt allt fräsa i några minuter, smula ner en buljongtärning och tillsätt en skvätt vatten. Rör om och krydda med salt, peppar och oregano och basilika. Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Ta det från värmen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer: