
Marängbotten
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 krm ättiksprit
1/2 dl hackade pistagenötter
Vaniljmascarpone
2 äggulor
250 g mascarpone
1/2 dl vaniljsocker
Fruktsallad
Jordgubbar, physalis, kiwi, annanas, apelsinklyftor
Gör så här
Vispa upp äggvitorna med 1 dl av sockret samt ättiksprit. Vispa allt till ett riktigt fast skum. Blanda ner nötterna och vänd ner resten av sockret med långa tag. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i 100° ugnsvärme ca 45 minuter så att marängen får en aningen färg, är lätta och spröda. Låt marängen kallna på plåten.
Vispa äggulor och vaniljsocker ljusgult. Blanda i mascarponen. Bred vaniljmascarponen på marängbotten och toppa med färsk frukt.
Toppa med riven mörk choklad.
2 1/2 dl socker
1 krm ättiksprit
1/2 dl hackade pistagenötter
Vaniljmascarpone
2 äggulor
250 g mascarpone
1/2 dl vaniljsocker
Fruktsallad
Jordgubbar, physalis, kiwi, annanas, apelsinklyftor
Gör så här
Vispa upp äggvitorna med 1 dl av sockret samt ättiksprit. Vispa allt till ett riktigt fast skum. Blanda ner nötterna och vänd ner resten av sockret med långa tag. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i 100° ugnsvärme ca 45 minuter så att marängen får en aningen färg, är lätta och spröda. Låt marängen kallna på plåten.
Vispa äggulor och vaniljsocker ljusgult. Blanda i mascarponen. Bred vaniljmascarponen på marängbotten och toppa med färsk frukt.
Toppa med riven mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar