Maräng med fruktsallad och vaniljmascarpone




Marängbotten
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 krm ättiksprit
1/2 dl hackade pistagenötter

Vaniljmascarpone
2 äggulor
250 g mascarpone
1/2 dl vaniljsocker

Fruktsallad
Jordgubbar, physalis, kiwi, annanas, apelsinklyftor

Gör så här
Vispa upp äggvitorna med 1 dl av sockret samt ättiksprit. Vispa allt till ett riktigt fast skum. Blanda ner nötterna och vänd ner resten av sockret med långa tag. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i 100° ugnsvärme ca 45 minuter så att marängen får en aningen färg, är lätta och spröda. Låt marängen kallna på plåten.
Vispa äggulor och vaniljsocker ljusgult. Blanda i mascarponen. Bred vaniljmascarponen på marängbotten och toppa med färsk frukt.

Toppa med riven mörk choklad.


Inga kommentarer: