Dinkelmuffins med färska bär


Provade att baka Anna Skippers bärmuffins i dag. De blev bättre än jag trodde de skulle bli, faktiskt jättegoda! Mera dinkelbak kommer det att bli här, även i sötebröd.

Muffinsen innehåller lite socker och är bakade på fullkornsdinkel, dinkelsikt och färska bär.


12 stora muffins


3 ägg
1 dl farinsocker
1,5 råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
2,5 dl dinkelsikt
1,25 dl mjölk eller havremjölk
1 dl rapsolja
3-5 dl tinade frysta bär eller färska


Gör så här


Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins eller lägg i formar om du har det.
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
  4. Blanda sedan ner dinkelmjölet, mjölk och olivolja till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till 3/4 med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.

Då vi håller på att flytta är min stora muffins form nerpackad så jag hade endast den vanliga storleken framme. Orkade inte grädda i två omgångar, så jag hällde smeten som blev över i en bakform och gräddade samtidigt i ugnen på varmluftsvärme. Funkade utmärkt. Så nu har jag 12 muffins och en bärkaka!

Inga kommentarer: