
Provade att baka Anna Skippers bärmuffins i dag. De blev bättre än jag trodde de skulle bli, faktiskt jättegoda! Mera dinkelbak kommer det att bli här, även i sötebröd.
Muffinsen innehåller lite socker och är bakade på fullkornsdinkel, dinkelsikt och färska bär.
12 stora muffins
3 ägg
1 dl farinsocker
1,5 råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
2,5 dl dinkelsikt
1,25 dl mjölk eller havremjölk
1 dl rapsolja
3-5 dl tinade frysta bär eller färska
Gör så här
Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins eller lägg i formar om du har det.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
- Blanda sedan ner dinkelmjölet, mjölk och olivolja till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.
- Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till 3/4 med smet.
- Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.
Då vi håller på att flytta är min stora muffins form nerpackad så jag hade endast den vanliga storleken framme. Orkade inte grädda i två omgångar, så jag hällde smeten som blev över i en bakform och gräddade samtidigt i ugnen på varmluftsvärme. Funkade utmärkt. Så nu har jag 12 muffins och en bärkaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar