
Här kommer en typsik fredgsrätt om ni frågar mig, den tar mindre än en halvtimme att göra och är festlig.
Om man vill slippa skalandet finns det fina handskalade räkor på burk.
Dessa är faktiskt jättegoda och inte alls som de små burkräkorna.
Pasta med räkor och zucchini
2 port
Ingredienser:
ca 150 g pasta, t ex fettucine
2 msk basilikapesto
200 g zucchini
1 vitlöksklyfta
400 g oskalade räkor eller
200 g skalade
½ röd chilipeppar eller annan
chilikrydda
salt
rivet skal av ½ citron
ett par nävar blad av rucola, machesallad
eller annan småbladig sort
Gör såhär:
Rensa räkorna. Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet från pastan. Blanda den avrunna pastan med basilikapesto.
Fräs upp zucchinin skuren i halva skivor med hackad vitlök i en panna. Vänd ner räkorna när zucchinin är färdigstekt, de ska bara bli varma. Steker de länge blir räkorna hårda.
Kärna ur och strimla chilifrukten och lägg i pannan – eller använd någon annan chilikrydda, mild eller het. Smaka av med salt om det behövs.
Vänd ner zucchini- och räkblandningen samt salladsbladen i pastan. Strö över rivet citronskal.
Receptet kommer från DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar