Fredagsgott med italienska smaker


Här kommer en typsik fredgsrätt om ni frågar mig, den tar mindre än en halvtimme att göra och är festlig.

Om man vill slippa skalandet finns det fina handskalade räkor på burk.

Dessa är faktiskt jättegoda och inte alls som de små burkräkorna.



Pasta med räkor och zucchini


2 port


Ingredienser:


ca 150 g pasta, t ex fettucine

2 msk basilikapesto

200 g zucchini

1 vitlöksklyfta

400 g oskalade räkor eller

200 g skalade

½ röd chilipeppar eller annan

chilikrydda

salt

rivet skal av ½ citron

ett par nävar blad av rucola, machesallad

eller annan småbladig sort


Gör såhär:

Rensa räkorna. Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.

Häll av vattnet från pastan. Blanda den avrunna pastan med basilikapesto.


Fräs upp zucchinin skuren i halva skivor med hackad vitlök i en panna. Vänd ner räkorna när zucchinin är färdigstekt, de ska bara bli varma. Steker de länge blir räkorna hårda.


Kärna ur och strimla chilifrukten och lägg i pannan – eller använd någon annan chilikrydda, mild eller het. Smaka av med salt om det behövs.


Vänd ner zucchini- och räkblandningen samt salladsbladen i pastan. Strö över rivet citronskal.



Receptet kommer från DN

Inga kommentarer: