4 port
4 laxfiléer i portionsbitar
2 dl kokosmjölk
2 msk sweet chilisås
0,5 pkt saffran
1 msk buljongpulver
800 gram kokt kall potatis
1 msk olivolja
1 msk sesamfrön
bladpersilja
salt
morötter i stavar
röd paprika i stavar
blekselleri i stavar
Skala och skär grönsakerna i stavar.
Koka potatisen och låt den svalna.
Skär den sedan i tjocka skivor. Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, saffran och buljong. Lägg i laxfiléerna och låt dem sjuda tills de är färdiga, ca 5 minuter. Stek potatisen i oljan i någon minut, rör sedan ner persilja och sesamfrön och låt det fräsa en stund, salta.
Om du vill ha en magrare variant, ta 1 dl kokosmjölk, 1 dl vatten.
Receptet kommer från viktklubb.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar