Lax i het saffran- och kokossås

4 port

4 laxfiléer i portionsbitar
2 dl kokosmjölk  
2 msk sweet chilisås
0,5 pkt saffran
1 msk buljongpulver

800 gram kokt kall potatis
1 msk olivolja
1 msk sesamfrön
bladpersilja
salt

morötter i stavar
röd paprika i stavar
blekselleri i stavar

Skala och skär grönsakerna i stavar.
Koka potatisen och låt den svalna. 
Skär den sedan i  tjocka skivor.  Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, saffran och buljong. Lägg i laxfiléerna och låt dem sjuda tills de är färdiga, ca 5 minuter. Stek potatisen  i oljan i någon minut, rör sedan ner persilja och sesamfrön och låt det fräsa en stund, salta. 

Om du vill ha en magrare variant, ta 1 dl kokosmjölk, 1 dl vatten. 

Receptet kommer från viktklubb.se

Inga kommentarer: