Spaghetti med skogschampinjoner och äpple


Vilken inledning på hösten. Det är underbart att få bonusdagar man inte räknat med av extra sommar. Förra helgen var vi på landet och då ska maten vara enkel. Särskilt när man har utekök och får diska för hand.  Men bara för att det ska vara enkelt behöver man inte kompromissa på att det ska vara gott. 

Denna pastarätt vi slängde i hop och åt på bryggan blev en fullpoängare, varav receptet hamnar här. Säkert lika god eller godare med kantareller. Tyvärr har jag inte hittat några själv hittils då det fortfarande är väldigt torrt i vår skog. 


Spaghetti med skogschampinjoner och äpple
2 port 

Spaghetti till 2 pers
ca 200 g skogschampinjoner, grovhackade/skivade
4 vitlöksklyftor , finhackade
olivolja + smör till stekning
2 små äpplen
1 dl riven permesanost
svartpeppar
salt
färsk persilja
(två skivor vitt bröd)

Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet. Stek champinjonerna, äpplena och vitlökshacket i olivolja och en klick smör. Blanda sedan med pasta, riven permesan och färsk persilja.  Smaka av med salt och svartpeppar.

Om du vill ha bröd till så stek hastigt två brödskivor i stekpannan efter att du stekt champinjonblandningen. Snåla inte med olivoljan.



Inga kommentarer: