Green juice/Grön juice


Grön juice är saften från färska grönsaker och frukt. Man gör den i en råsaftcentrifug eller i mixer (och i en sil.) De gröna bladen är rika på mineraler, klorofyll och aminosyror. Alltså fullproppad med näring och energi.

Mörkgröna bladgrönsaker har också alkaliserande egenskaper,  dvs den balanserar PH-värdet i kroppen. Kaffe, mejeriprodukter, kött, socker, snabbmat etc bidrar till att försura kroppen och gör ofta att man får problem med exempelvis magen och hyn och känner sig trött.

Det kanske är svårt att få i sig den mängden frukt och grönsaker man behöver för att balasera upp kroppen och då är grön juice ett bra sätt. Jag tar den som ett komplement till frukost eller mellanmål. Dessutom är den otroligt god, frisk och uppiggande. Kanske den främsta anlednigen varför man bör dricka den!



Recept till 4 glas

3,5 dl vatten
5 dl hackad grönkål eller spenat
2 gröna äpplen, urkärnade
1/2 dl hackad bladpersilja
1 medelstor gurka
2 selleri stjälkar, grovhackade
1 bit ingefära (1 cm) skalad
2 msk citronsaft


Lägg alla ingredienser i mixern i den ordning som de listas ovan. Mixa tills du fått konsistensen av en smoothie.

Om du vill ha en lite grövre juice häll blandningen i glas och servera direkt. Om du föredrar en tunnare konsistens så häll i blandningen (lite i taget) genom en finmaskig sil, och tryck massan med med hjälp av en slickepott mot silen så att det pressas ut så mycket vätska som möjligt.



Inga kommentarer: