Denna snabblimpa är perfekt när man tröttnat på köpbröd och inte orkar knåda och jäsa i evigheter. Jag brukar röra i hop denna limpa medan jag lagar middag för att ha ett saftigt bröd till frukosten dagen efter. Ofta brukar en bit av limpan gå som kvällsmacka. Allt bröd är väl alltid godast nygräddat!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhg2MRTAHrt2Q1G0IJ5uL_pxyr-ljzP8w73FglraPPYRwCkXIalSRzkn3WgZQ-ofPnZdPF_Pcah3nppc7gbBysDJCmmv2XilPrjhze9Mhmddnicrg_EUzlgrdw6oa0vJjbY5CMB7PhyphenhyphenO2gB/s400/1241893305_QYizy-M.jpg)
Ingredienser
1 st
2 dl havregryn
5 dl siktad dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl havremjölk/yoghurt/filmjölk
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingon (eller lingonsylt)
5 dl siktad dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl havremjölk/yoghurt/filmjölk
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingon (eller lingonsylt)
1 kommentar:
Vilket suveränt recept! Åker ner i provamappen!
Skicka en kommentar